Eerste maatjesmiddag Prins Alexander

01-08-2016

Woensdag 27 juli was in de Prinsenwiek de eerste ‘maatjes’ middag van DOCK ROTTERDAM PRINS ALEXANDER. De middag is vooral bedoeld als ongedwongen ontmoeting- en kennismakingsmoment voor inwoners met een hulp- en ondersteuningsvraag, inwoners die andersom graag ondersteuning geven en bewoners/vrijwilligers die reeds aan elkaar zijn ‘gekoppeld’ als maatje.

Eerste maatjesmiddag in Prinsenwiek.
Eerste maatjesmiddag in Prinsenwiek.

Blokje om met de rolstoel

Dagelijks ontvangt DOCK ROTTERDAM PRINS ALEXANDER verzoeken – doorgaans ouderen en via het wijknetwerk-  voor eenvoudige hulp- en of ondersteuning. Dat kan zijn voor het doen van een boodschap, een praatje, een eindje wandelen, een blokje om met de rolstoel, een lift naar het ziekenhuis, gezelschap etc. etc. Er is op dit moment een wachtlijst en een 1 op 1 match met een vrijwilliger is niet altijd mogelijk.

Met de maatjesmiddagen hoopt DOCK sneller ‘matches’ te kunnen maken. Niet alleen tussen vrijwilligers en hulpvragers maar ook tussen hulpvragers onderling. Daarnaast is de middag een mooi moment om er even tussenuit te zijn.

Ophalen

Zo leverde de eerste maatjesmiddag al direct resultaten op. Een bezoeker bood aan andere bezoekers die slecht ter been zijn bij de volgende maatjesmiddag in september op te zullen halen. Weer een andere vrijwilliger haalt en brengt een oudere dame naar en van een van DOCK ZOMERCAMPUS activiteiten.

De volgende maatjesmiddag is op woensdag 14 september.

 

 

 

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden