‘Vrijwel ieder gesprek geeft voldoening’

04-08-2016

Teamavond Buurtbemiddelaars op Zuid

Zelfs in de zomervakantie gaan de teamavonden van Buurtbemiddeling gewoon door. We bespreken de dilemma’s binnen casussen, en de kansen om samen Buurtbemiddeling verder te versterken.

De teamavond op Zuid, eind juli, was onder het genot van een maaltijd, gemaakt door bemiddelaarster Karin en ondersteund door bemiddelaar Adriaan en projectleider Edwin.

Op deze teamavond is intensief meegedacht over het zorgvuldiger maken van een aantal te gebruiken brieven en formulieren, onder andere de brief naar een afwezige buur en het formulier om gezamenlijke afspraken tussen buren vast te leggen.

Daarnaast ging het over de motivatie van bemiddelaars. Soms blijken casussen moeizaam tot een goed einde te brengen. Geeft dit voor de bemiddelaars toch nog enige voldoening? Bijna unaniem vinden de bemiddelaars van wel: Een luisterend oor geeft de bewoner vaak meer inzicht en vermindert de spanning. Veruit de grootste stimulans blijft echter de bewoners tevreden naar huis zien gaan na een bemiddelingsgesprek.

Al met al een geslaagde bijeenkomst, die – figuurlijk en letterlijk – smaakt naar meer.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden