Jongerenwerkers DOCK bij opening academisch jaar

05-09-2016

Op 5 september 2016 heeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen het academisch jaar geopend. Dit deed zij voor het eerst op een school voor VMBO en MBO onderwijs, het LIFE College in Schiedam, een van de scholen van de Lentiz Onderwijsgroep. Leerlingen, docenten en vertegenwoordigers van partnerorganisaties waren erbij om de minister te ontvangen. Ook drie jongerenwerkers van SWS/DOCK, Jerry Monkau, Serap Onal en Remey Weekers en de directeur van SWS/DOCK, Caroline Kolenbrander, waren aanwezig bij deze bijzondere opening.

Alliantie voor talent
In het Lentiz|LIFE College werkt SWS(Stichting Welzijn Schiedam)/DOCK al vijf jaar samen met partnerorganisaties uit de regio, ‘alliantiepartners’, aan de talentontwikkeling van jongeren.
Voor een goede schoolcarrière is het van belang dat talenten van leerlingen worden onderkend en dat zij de kans krijgen die te ontwikkelen. En dat belemmeringen die een geslaagde schoolopleiding in de weg zitten, zoals schooluitval, worden omgezet in mogelijkheden en kansen. Zodat leerlingen maatschappelijk slagen. Ismael Tachi, jongerenwerker LIFE college, vertelt hierover op RTV Rijnmond.

Voorkomen schooluitval
De jongerenwerkers van SWS/DOCK verbinden de school met de wijken en andersom. Zij zijn dagelijks aanwezig in de school en zoeken de jongeren op, op straat en in hun eigen woonomgeving. Ook hebben zij contact met de ouders van de jongeren.
De samenwerking tussen de alliantiepartners verloopt goed. Lokale ondernemers, de bibliotheek Schiedam, kinderopvang KomKids, de Yets Foudation en SWS/DOCK krijgen hierin ondersteuning van het Fonds Schiedam-Vlaardingen en de gemeente Schiedam.
Er is een grote betrokkenheid bij het project talentontwikkeling van het LIFE College. Ook vanuit de wetenschap. Socioloog Iliass El Hadioui doet onderzoek naar ‘hoe de straat de school binnendringt’ en hoe dit zonder gerichte aanpak leidt tot problemen en schooluitval van jongeren.

Een trotse directeur Rianne de Graaf opende vandaag de bijeenkomst. Minister Bussemaker sprak met veel betrokkenheid over de kansengelijkheid die zij nastreeft in het huidige onderwijs. Zij sprak haar waardering uit voor de samenwerking van de alliantiepartners. Als afsluiting van het bezoek van de minister hebben de alliantiepartners symbolisch de samenwerking voor de komende jaren bekrachtigd met een handtekening.

foto 1 opening academisch jaar LIFEcollege

Jerry Monkau, jongerenwerker, naast minister Jet Bussemaker. Rechts Rianne de Graaf, directeur LIFEcollege

foto 2 opening academisch jaar LIFE college    foto 3 opening academisch jaar LIFE college

Foto links: Jet Bussemaker en Serap Onal, jongerenwerker. Foto rechts: Remey Weekers, jongerenwerker.

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden