Werk mee aan schuldpreventie!

12-09-2016

Armoede in Prins Alexander

Omgaan met geld kan een moeilijke opgave zijn. In Rotterdam Prins Alexander leven ruim 16.000 mensen onder de armoedegrens. In dit gebied zijn 230 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank en daarnaast heeft één op zes huishoudens moeite om rond te komen. Daarnaast hebben veel mensen moeite met het invullen van digitale formulieren, aanvragen, het ordenen van administratie, het vinden van een baan en dergelijke.

DOCK en Buurtwerk starten de komende herfst daarom voor bewoners van Rotterdam Prins Alexander multi-inlooppunt voor onder meer eenvoudige administratieve ondersteuning, het invullen van (aanvraag)formulieren, het maken van een CV, het zoeken op internet naar een vacature etc. etc.

Vrijwilligers gezocht

We zoeken daarom betrokken bewoners en stagiaires die hun kennis en (praktijk)ervaring willen inzetten bij de opstart van het spreekuur of als vrijwilliger en deelnemer van het inlooppunt zelf. Allebei kan uiteraard ook. Graag zelfs.

Wij bieden kennis van financiële ondersteuning, coaching en administratie. Daarnaast zijn wij op zoek naar: deskundigen op het gebied van verzekeringen, belastingen, bankzaken, onderwijs, juridische zaken, enzovoorts. Zodat een sterk team ontstaat dat breed kan worden ingezet.

Tijd

Het plan is om het inlooppunt een middag per week op twee plekken in het gebied Prins Alexander open te stellen.

Aanmelden en contact

Dus heb je kennis en ervaring met administratie (ordenen), het maken van een CV, online formulieren aanvragen en aanmelden, vacatures opzoeken etc. etc. en vind je het leuk om je kennis als vrijwilliger in te zetten voor de maatschappij . Heb je interesse of wil je eerst meer informatie? We gaan graag met je in gesprek. Je kunt contact opnemen met:

Rene Hoeflaak, participatiemakelaar bij DOCK Prins Alexander/06-24952309 / rhoeflaak@dock.nl

Geld

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden