Project ‘DOCK en de kracht van cricket’ smaakt naar meer

06-10-2016

Op maandag 3 oktober presenteerde DOCK samen met Qui Vive op de vierde ‘Voor de jeugd dag’ in de Westergasfabriek de film ‘DOCK en de kracht van cricket’. Jongerenwerkers van DOCK en cricketvereniging Qui Vive hebben samen een sportproject opgezet. In de film maakt de jongen Sadreddine kennis met deze relatief onbekende sport in Nederland. Jongeren leren hun talenten ontdekken en werken bij het beoefenen van de cricketsport aan hun persoonlijke ontwikkeling. Jongerenwerker Karima: “Jongeren komen na de crickettraining veel zelfverzekerder over.” De sport heeft daarnaast een uniek technisch kenmerk. Zoals jeugdcoördinator Rod Lyall zegt: “Cricket is een strategische sport, je moet er hard bij nadenken. Het is schaken met geweld.”

casablanca5
DOCK diende het project in het voorjaar 2016. Totaal ontving de congresorganisatie  230 inzendingen. De filmpresentatie in de Westergasfabriek in Amsterdam leverde vanuit de filmzaal belangstellende en enthousiaste reacties op. Het publiek was vooral benieuwd naar het verbreden van het model. “Is het model ook in andere stadsgebieden inzetbaar?” Door de ervaring en kennis zijn DOCK en Qui Vive hiervan overtuigd. Jongerenwerkers van DOCK en cricketjeugdtrainers zijn gedurende dit project steeds enthousiaster geworden. “Het model willen we eerst in andere werkgebieden van DOCK gaan uitzetten.”

De kracht van het project is de versterking van de maatschappelijke integratie en participatie. Dit is herkenbaar tijdens de crickettraining en in de woonomgeving en het dagelijks leven van de jongeren. Bovendien leent cricket zich als sport zeer goed voor andere doelgroepen, bijvoorbeeld vluchtelingen. Rod: “Cricket is een enorm sociale sport, het is ethisch en atletisch”. Met de film  ‘DOCK en de kracht van cricket’ is dit project dus nog niet afgerond. Er wordt nu al hard nagedacht over een vervolgtraject.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden