Banenmarkt 2016

04-11-2016

DOCK Kralingen-Crooswijk heeft, in samenwerking met PIT Consultancy, vrijwilligers, Werkwinkel en Excelsior een banenmarkt georganiseerd. Het evenement heeft op vrijdag 14 oktober 2016 bij Excelsior plaatsgevonden. De banenmarkt stond in het teken van jongeren om hen te helpen met allerlei vragen over de arbeidsmarkt en/of het onderwijs. Werkgevers, vrijwilligersorganisaties en scholen waren hierbij aanwezig om de jongeren te voorzien in hun behoeften. Denk hierbij aan informatie over een betaalde baan, stageplaats, opleiding en/of vrijwilligerswerk.

Er was een groot aantal jongeren die gebruik maakte van de kansen die de banenmarkt te bieden had. De jongeren kwamen zo in groepen met hun desbetreffende begeleider binnen. Vervolgens bezochten de jongeren de verschillende kraampjes om kennis te maken met het aanbod; de hele middag konden de jongeren gesprekken voeren met diverse werkgevers, vrijwilligersorganisaties en scholen. Op deze wijze werden de jongeren in de gelegenheid gesteld om hun vraag af te stemmen op het aanbod van de partijen.
Om een goede onderlinge sfeer te creëren vonden de gesprekken plaats onder het genot van een drankje. Er kan gesproken worden van een gezellige en dynamische dag die succesvol is verlopen.

artikel-banenmarkt

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden