Het Energielegioen van start in Kralingen Crooswijk

22-11-2016

24 oktober is de campagne het Energielegioen in Kralingen-Crooswijk van start gegaan.
Tijdens deze kick-off kregen de energiecoaches de certificaten van hun afgeronde training uitgereikt door John van Assendelft, vice-voorzitter van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk. Deze vrijwilligers zullen 3 maanden lang, tot eind december 2016, met bewoners in hun buurt adviesgesprekken voeren op het gebied van energiebesparingstips. De winter is begonnen en bewoners willen graag dat hun energiekosten zo laag mogelijk blijven. De coaches richten zich vooral op het gedrag van de bewoners en hun energiegebruik.

Voor de bewoners die Havenstederhuurders zijn, is er de mogelijkheid  om met de tips aan de slag te gaan en ervaren welk invloed dat op hun energieverbruik heeft. Dat kan door deelname aan het project TRIME van Havensteder. Gedurende 6 maanden worden de meterstanden bijgehouden en krijgen ze maandelijks een energiebesparend product, met een totale waarde van 55 euro.

Tot nu toe reageren de bewoners positief op de gesprekken en de energiecoaches zijn enthousiast en voeren de gesprekken met veel plezier.

Afsprakenlijn Energielegioen DOCK is te bereiken op het volgende telefoonnummer 06 – 22 88 13 84  (op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar van 13.00 tot 16.00 uur) of mail naar energielegioen@dock.nl.leyla-klein

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden