Jongerenproductiehuis de Valk – een update!

15-11-2016

Het jongerenwerk van DOCK is voor alle jongeren tussen 10 en 23 jaar uit Amsterdam Noord. Jongerenproductiehuis de Valk op IJplein 3 is één van de locaties waar jongeren terecht kunnen. Hieronder een overzicht van een aantal activiteiten.

Openstelling
Meerdere keren per week is er ruimte voor het ontmoeten van elkaar. Er wordt samen gekookt, PlayStation toernooitjes opgezet en de jongerenwerkers gaan in gesprek met jongeren over alles wat leeft in en rondom de wereld van jongeren. Dit kan gaan over ‘wat gebeurt er op jouw Instagram?’,  ‘Vlogger Ismael Ilgun of Enzo Knol?’ of ‘Wat vind jij dat beter kan in je buurt?’. Ook kunnen jongeren er terecht met vragen over school, werk, stage, relaties, politie/justitie, social media, gezondheid, sociale vaardigheden en vrijetijdsbesteding. Daarnaast is de Valk een perfecte locatie voor het ontdekken en ontwikkelen van talent. Er zijn allerlei ruimtes waar gebruik van gemaakt kan worden, zoals een dancelounge, een geluidsstudio en een grote zaal. Kom een keer langs en volg ons op Facebook en Instagram: DOCK_Amsterdam_Noord

Huiswerkklas – nog een aantal plekken beschikbaar!
De huiswerkklas van DOCK biedt een rustige ruimte en begeleiding bij het maken van het huiswerk aan middelbare school leerlingen. Iedere dinsdag en donderdag van 16.00 tot 18.00 uur gaan de jongerenwerker van DOCK en de huiswerkbegeleider van Instituut De Leeuw samen met jongeren aan de slag om hun schoolprestaties te verbeteren. Voor vragen of aanmelden: kom langs of neem contact op met jongerenwerkers: Petra Emck, pemck@dock.nl, 06-43772184

Girlzz – activiteiten speciaal voor meiden (10-14 jaar)
Elke maandagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur  vinden er activiteiten plaats alleen voor meiden. Deze zijn gratis voor de deelnemers. Het programma wordt door de meiden zelf gemaakt. Denk hierbij aan samen koken, t-shirts versieren of misschien wel een streetdance les. Leuke ideeën zijn altijd welkom! Voor meer informatie neem contact op met jongerenwerker Siham Makloufi, smakhloufi@dock.nl, 06-42292798

Eindejaarsfeest
Op 30 december 2016 vindt in de Valk een eindejaarsfeest plaats voor alle jongeren tussen 10 en 23 jaar. Een gezond nieuwjaar begint met een gezonde leefstijl. Vanaf 16.00 uur wordt er dan ook teruggeblikt op het afgelopen jaar onder het genot van een “healthy gourmet” met gegrilde groenten, vlees en anders lekkers. Daarna is er ook nog genoeg leuks te beleven; van 20.00 tot 23.00 uur is een feest voor jongeren vanaf 14 jaar. Meer informatie: bel naar de Valk: 020-6372155 en volg het jongerenwerk via Facebook en Instagram: DOCK_Amsterdam_Noord

Vrienden maken met Vriendenkringen
Vriendenkringen is een laagdrempelig project voor jongeren met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking die zich soms eenzaam voelen en behoefte hebben aan meer contact met leeftijdsgenoten tussen de 15 en 23 jaar.

Om de zondag vinden er ontmoetingsactiviteiten plaats in Jongerenproductiehuis de Valk. Deze activiteiten hebben als doel om jongeren aan elkaar te matchen en een vriendenkring te vormen. Voor vragen of aanmelden neem contact op met Kirsten Makkes, kmakkes@dock.nl, 06-42301228

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden