Kinderen steken handen uit de mouwen tijdens bezoek Ontdekhoek

04-11-2016

De kinderen van Kralingen-Crooswijk zijn de eerste dag van de vakantie goed begonnen. Op maandag 17 oktober 2016 stond een bezoek aan de Ontdekhoek op het programma. 50 kinderen gingen gezellig mee nieuwe dingen ontdekken in de Ontdekhoek.

In de Ontdekhoek werden we vriendelijk ontvangen en werd de groep in tweeën gesplitst. De eerste groep ging maquettes bouwen. De kinderen mochten zelf bedenken wat zij missen in Rotterdam en dat konden zij dan gaan nabouwen. Er werden verschillende creaties gemaakt van voetbalvelden, speeltuinen, huizen en nog veel meer. Ieder kunstwerk was uniek. De kunstwerken worden vanaf woensdag tentoongesteld in de grote bibliotheek.

De andere groep kon als eerste beginnen met verschillende activiteiten. De kinderen vonden het maken van chips de leukste activiteit. Zij kregen een halve aardappel mee die ze moesten schillen, waarna er door een machine kleine strookjes van de aardappel werden gemaakt. Vervolgens gingen de strookjes in een oventje en na 5 minuten hadden ze zelf chips gemaakt.

De Ontdekhoek had voor alle kinderen een lunchpakketje geregeld met fruit, snoepjes en een krentenbol. Na 3 uur ontdekken en plezier maken gingen we weer naar huis.  DOCK wil graag de Ontdekhoek, de gemeente Rotterdam en de ondernemers die gesponsord hebben, bedanken voor deze leuke middag!

artikel-ontdekhoek

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden