Opening Minibieb Vredenoordplein

04-11-2016

Maandag 3 oktober 2016 stond in het teken van de opening van de Minibieb op het Vredenoordplein 51. De Minibieb is voor iedereen in de wijk Kralingen. In deze bieb worden boeken aangeboden die iedereen gratis mag lenen of inruilen tegen een andere boek.

Ruim 30 kinderen hebben gezamenlijk onder het genot van een hapje en een drankje de grote opening gevierd. Bij de opening heeft één van de kinderen die mee heeft geholpen met het ontstaan van de Minibieb het lint doorgeknipt. Vervolgens heeft een student van het Melangton College een verhaal voorgelezen. De kinderen hebben genoten van het verhaal en hebben heerlijk gesmuld van al het lekkers. Naast de opening van de Minibieb was het doel van deze dag het realiseren van een gezellige en ontspannen sfeer. De Minibieb huisjes zijn in een eerdere stadium geschilderd door studenten van de Melachton College. Namens DOCK, ouders en alle kinderen hartelijk dank hiervoor. Inmiddels zijn de Minibieb’s al half vol, maar er kunnen nog veel meer boeken bij. Dus heb je nog leuke boeken thuis, dan mag je die gerust in één van de Minibieb’s plaatsen op het Vredenoordplein. Lenen mag natuurlijk ook.

minibieb-3

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden