DOCK HiS zoekt vrijwilligers voor huisbezoeken 75+

10-12-2016

DOCK HiS is op zoek naar vrijwilligers voor het project huisbezoeken aan 75-plussers in Hillegersberg-Schiebroek

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om met ouderen om te gaan; goed kunnen luisteren en zorgvuldig en attent zijn. Die daarnaast goed Nederlands spreken en hiervoor minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn. Tijdens het bezoek, wat u altijd met z’n tweeen doet, vult u een vragenlijst in en luistert u naar wat ouderen graag zouden willen en/of wat ze nodig hebben.

Uit eerdere bezoeken blijkt dat veel ouderen het fijn vinden bezoek te krijgen van een vrijwilliger. De bezoeken vinden overdag plaats van maandag tot en met zaterdag.

DOCK biedt: een training in de vorm van een workshop waar u leert hoe u signalen als eenzaamheid en verwaarlozing kunt herkennen zonder dat die tijdens het bezoek worden besproken. Ook zijn er koffieochtenden waar u met andere vrijwilligers ervaringen en tips kunt uitwisselen. Plus, ondersteuning en begeleiding door een vast aanspreekpunt in het gebied En, een WA-verzekering, vrijwilligerscontract en vergoeding voor de VOG verklaring

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gré Korteweg (06-18.525.765 of gkorteweg@dock.nl) of even langswippen in het Huis van de Wijk Arcadia/Apollostraat 163/ 110 morgen.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden