Tour de DOCK

12-01-2017

Moe maar vol inspiratie stapten de nieuwe medewerkers van DOCK op dinsdag 10 januari om kwart over vijf uit de touringcar die hen vier uur eerder had opgepikt.

Tour de DOCK
Om de nieuwe collega’s van DOCK Haarlem die voorheen bij Kontext werkten, een goed beeld te geven van het werk van DOCK, organiseerden we een Tour door Haarlem. Van het puntje van Noord met een bezoek aan wijkverzamelgebouw De Horizon gevolgd door de Buurtwinkel Marsmanplein (een kleine, jonge, en erg succesvolle locatie) en dan via de Zuidparker, Broederhuis en Hamelink in Oost naar Schalkwijk.

kennismaken
Overal rondkijken en luisteren en praten met medewerkers in de Ringvaart, De Kleine Ringvaart, De Kas en afsluitend in wijkcentrum De Wereld die vertelden over hun werk, hun wijk, hun gebouw. Ook over al die werkplekken waar de nieuwe DOCK-ers overal kunnen werken en inloggen. Voor de ‘Kontexters’ ging een wereld open. Onze medewerkers vonden in hen een gretig en zeer geïnteresseerd gehoor. En de Kontexters toonden zich weer aangenaam verrast over het enthousiasme van de DOCK-ers.

enthousiasme
We zijn nu anderhalve week op streek met de integratie van DOCK en Kontext en het begint te lopen. In ieder geval weten de medewerkers nu heel goed dat de missies overeenkomen, de aanpakken uiteraard verschillen, maar dat het niet ontbreekt aan enthousiasme.

foto bus Tour de DOCK

lunch Horizon Tour de dOCK

gezamenlijke lunch in wijkcentrum De Horizon

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden