Film & Debat, Reda (Salaheddine)

09-02-2017

In samenwerking met Argan hebben we afgelopen vrijdag een debatavond georganiseerd. Een avond waar Salaheddine voor het eerst zijn film heeft laten zien en in debat is gegaan met de jongeren over de onderwerpen die aan bod kwamen in de film. Straatcultuur, criminaliteit, familie, religie en psychische stoornissen zijn de verschillende onderwerpen die zijn besproken op deze avond.

Naast het bezoek van Salaheddine was Jan Dirk de Jong, een criminoloog aan de VU, uitgenodigd om een lezing te geven. Ook was Aboubaker el Boudounti, een imam/geestelijke verzorger, aanwezig om met de jongeren vanuit theologisch oogpunt in debat te gaan over deze onderwerpen.

Na een langzame start wegens wat technische problemen hebben we uiteindelijk de avond kunnen starten. Maar liefst 100 jongeren waren aanwezig op deze avond om de film te zien en daarna in gesprek te gaan met Salahedinne, Jan Dirk de Jong en Aboubaker el Boudounti.

Al met al het was een leuke en informatieve avond waar we van elkaar hebben kunnen leren door in gesprek met elkaar te gaan over de onderwerpen die tegenwoordig veel onder onze jongeren leeft.

Filmdebat Filmdebat Argann Filmdebat argan

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden