Mooie samenwerking tussen Afrikaanderbad en DOCK Feijenoord!

28-02-2017
‘In 2014 hebben de participatiemakelaars uit DOCK Feijenoord een inventarisatie gedaan naar de behoeftes in de wijk’. ‘Daaruit bleek dat 130 bewoners mee wilden doen aan zwemactiviteiten’. ‘Op basis hiervan is DOCK Feijenoord in samenwerking met het Afrikaanderbad de pilot ‘Zwem je fit’ gestart, aldus Melek Erdogan, bedenkster en oprichster van Zwem je Fit’.

‘In 2015 zijn we dan ook doorgegaan met Zwem je fit’. De zwemactiviteit heeft als doel een gezonde leefstijl te stimuleren en de zwemvaardigheden te ontwikkelen. Dit doen wij door:

  • Het verzorgen van zwemactiviteiten op diverse niveaus
  • Het verzorgen van zwemactiviteiten met een sportief en beweegkarakter
  • Het verzorgen van een recreatieve zwemactiviteit
  • Het periodiek voorlichten van de groep over relevante thema’s, zoals opvoeden en gezondheid

Bij Zwem je fit geven we ieder kwartaal voorlichting op het gebied van gezondheid en opvoeden. De vier thema’s die wij behandelen zijn gezonde voeding, sport en bewegen, diabetes en obesitas. Dit doen we samen met zorgaanbieders en wijkverpleegkundigen. Deelnemers krijgen zo bijvoorbeeld meer kennis over verschillende ziektebeelden. Met de samenwerkingsparters, onder andere Avant Sanare, Wijkverpleging, dietisten en Move Dis en andere partners uit Samen één Feijenoord[1], organiseren wij deze bijeenkomsten. Met hen organiseren wij ook gezondheidschecks. Alle deelnemers krijgen dan een korte gezondheidscheck (bloeddruk, bmi, suiker en dergelijke) en krijgen aan de hand daarvan een advies en/of doorverwijzing.

‘Tot op heden hebben we al zeker 300 vrouwen verder kunnen helpen!’

Bekijk hier het fimpje van de gemeente Rotterdam waarin Roderik Dubbeld en Miralem de kracht van wij samen laten zien in DOCK Feijenoord.

[1] Samen één in Feijenoord is een netwerk in de deelgemeente Feijenoord. Er zijn meer dan 30 partijen aangesloten die actief zijn in de sectoren zorg, welzijn, wonen en participatie. Samen één in Feijenoord faciliteert professionals in de deelgemeente met uiteindelijke doel om de gezondheid en de kwaliteit van leven van de inwoners van Feijenoord verbeteren.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden