DOCK organiseert informatieavond in samenwerking met Basisschool

15-03-2017

DOCK organiseert samen met OBS De Kleine Wereld en andere scholen in de wijk een bijeenkomst met als doel het juist informeren van jonge ouders om te helpen bij het kiezen van de juiste basisschool. Het betreft een interactieve lezing!

Persbericht

Prof. Luc Stevens helpt ouders bij de keuze voor een basisschool
De meeste ouders kiezen voor hun kind het liefst een school dicht bij huis. Maar dan moet die school wel goed zijn. Hoe kom je er achter of je als ouder de juiste keuze maakt voor jou en je kind? Prof. Luc Stevens gaat op woensdagavond 29 maart 2017 met Kralingse ouders in gesprek over wat er werkelijk toe doet bij de keuze voor een school. Ouders van jonge kinderen zijn welkom vanaf 19.45 uur in zalencentrum Pro Rege, Oudedijk 113 in Kralingen.
Een basisschool is een plek waar je je jonge kind in vertrouwde handen moet kunnen achterlaten. Ten minste acht jaar lang zal de school een grote rol spelen in het leven van je kind en van invloed zijn op je gezinsleven. Daarom ga je als ouder niet over één nacht ijs en informeer je jezelf terdege over de scholen in de buurt. Wat valt er te kiezen?

De gemeente organiseert jaarlijks een fietstocht langs basisscholen in de wijk. Iedere school mag dan een korte pitch houden. Dat maakt de keuze niet altijd eenvoudiger en doet de scholen ook niet altijd recht. Een aantal populaire scholen werkt met wachtlijsten. Kan een school zonder wachtlijst toch een goede school zijn? Wat maakt een school eigenlijk tot de beste school voor jou en je kind? Daarover gaat Luc Stevens met ouders in gesprek.

Wat krijgt u mee?
Wie na deze bijeenkomst de verschillende scholen bezoekt tijdens de fietstocht van de gemeente, zal wellicht andere vragen stellen en op andere zaken letten. En dat is het doel: ouders helpen een weloverwogen keuze te maken.
We sluiten de avond af met een hapje en een drankje en een interessante attentie voor de bezoekers.

Aanmelden
Gezien het beperkte aantal plaatsen raden wij aan u in te schrijven  via watzoekikineenbasisschool@gmail.com.  Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

Luc Stevens
‘Eerst het kind, dan de leerling’ is een lijfspreuk van NIVOZ-directeur Luc Stevens (1941). Centraal in zijn filosofie staan de onvervreemdbare rechten van het kind. Kom je hieraan tegemoet, dan komen veel resultaten die je van hen verwacht als leerling vanzelf.
Organisatie en samenwerking

De bijeenkomst op 29 maart in Pro Rege is een initiatief van basisscholen Montessorischool Kralingen en OBS De Kleine Wereld, in samenwerking met DOCK, Gemeente Rotterdam en het Libanon Lyceum.

Meer informatie: Saskia de Bruijne; saskiadebruijne@gmail.com; 06 81159234

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden