Geslaagde opening nieuw tiener- en jongerencentrum “Place2Bieb”

07-03-2017

Veel belangstelling opening nieuw tiener- en jongerencentrum in Kudelstaart

Na maanden verbouwen en inrichten was het zaterdagmiddag 4 maart zover: de officiële opening van het nieuwe tiener- en jongerencentrum in Kudelstaart met de onthulling van de nieuwe naam. Vrienden, familie, buurtbewoners en belangstellenden werden verwelkomd door de jongeren die hun gasten vol trots het centrum lieten zien.

Welkom door tieners en jongeren
De tieners en jongeren hadden de opening van hun tiener- en jongerencentrum goed voorbereid. Ze bedienden de bar, maakten hapjes in de keuken en namen de foto’s.

Onthulling nieuwe naam
Onder luid tromgeroffel door de kinderen uit de buurt, onthulde wethouder Gertjan van der Hoeven de officiële opening. Nadat hij het lint had doorgeknipt, schoof er een ballonenhaag omhoog en werd de nieuwe naam zichtbaar: ‘Place2Bieb’.

Place2Bieb is bedacht door een van de jongeren die hiervoor een mooie prijs kreeg, een Ice Watch, gesponsord door Sparnaaij Juweliers. Ook de tieners en jongeren werden verrast. Uit handen van de wethouder kregen zij een cheque voor het aanschaffen van een Game Console (een systeem om video’s te spelen) en buitenattributen.

Actief
Nadat de wethouder nog enkele mensen in het zonnetje had gezet konden alle aanwezigen actief aan de slag. Cultuurpunt Aalsmeer en Sportservice Aalsmeer verzorgden workshops zoals bijvoorbeeld dansen of taekwondo. Veel jongeren volgden de les van DJ Akira of zetten zich in voor de beautycorner.
En ook de allerkleinsten vermaakten zich goed op het springkussen.

Jong en oud genoten van de positieve sfeer onder het genot van een hapje en wat lekkers.

Geslaagde opening
De Binding en DOCK en alle tieners- en jongeren, bedanken alle belangstellenden voor hun bezoek. Zij kijken terug op een geslaagde opening van het nieuwe tiener- en jongerencentrum.

Place2Bieb biedt plaats aan tieners en jongeren van 10 tot en met 23 jaar. De tieners van 10 tot en met 15 jaar zijn welkom bij de inlopen georganiseerd door de Binding. Voor meer informatie over deze inlopen zie www.debinding.nl. De jongeren vanaf 15 jaar kunnen terecht bij de inlopen van DOCK. Kijk voor meer informatie over deze inlopen op www.dock.nl.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden