‘Volwassen Worden’ in de Banne

09-03-2017

Een groep van twaalf jongens tussen de 15 en 18 jaar uit de Banne heeft eind februari de uitkomsten van het project ‘Volwassen Worden’ gepresenteerd aan Stadsdeel Amsterdam Noord. Het is een project van het jongerenwerk van DOCK en bestaat uit een serie van workshops en trainingen waarop verschillende thema’s besproken worden die horen bij volwassen worden. De onderwerpen zijn precies afgestemd op de levensfase van de groep: school, werk, drugs en alcohol, liefde en seksualiteit, emoties, autoriteiten, geld, kwaliteiten en talenten, religie, sociale vaardigheden, vriendschap en vrije tijd.

(BIJ)BAAN GEVONDEN
Het doel van het project is om jongeren bewust te maken van hun keuzes en handvatten aan te reiken om bewuster te worden van hun kwaliteiten en mogelijkheden. De serie workshops werd in december 2016 afgesloten met een Empowerment-weekend. Een weekend waarin er gewerkt werd aan de weerbaarheid van de jongens. Terugkijkend op de behaalde resultaten kan er gesproken worden van een groot succes. De beoogde doelstellingen die vooraf in samenspraak met de jongeren zijn opgesteld zijn behaald en zelfs overtroffen; 80 procent van de jongeren heeft drie maanden na het afronden van het project een bijbaan gevonden. Daarnaast hebben de jongeren een andere kijk op het leven gekregen. Zij realiseren zich nu wat de gevolgen kunnen zijn van eigen beslissingen. Zij weten waar hun talenten liggen en wat zij door middel van hard werken kunnen bereiken in hun leven.

LEERWERKTRAJECT
De jongens voelen zich geroepen om andere jongens niet in dezelfde valkuilen te laten stappen als zijzelf. Eén van de jongens: “Terwijl wij eigenlijk altijd op straat rondhingen, kunnen we nu voor de jongere jongens dingen organiseren, zodat ze altijd iets te doen hebben. Zo hou je ze van de straat. De coaching die wij hebben ontvangen van DOCK geven wij nu aan de jongere jongens.” Daarom heeft DOCK de jongens gevraagd om te solliciteren voor een leerwerktraject in het Huis van de Wijk. De bedoeling is om het project ook in andere gebieden in Amsterdam-Noord te starten.

Voor meer informatie Duko van Nierop, dvnierop@dock.nl of Nadia Bennani nbennani@dock.nl.

Bron artikel: RODI nieuws uit de regio

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden