Na twaalf jaar gevangenis nu voorlichting op basisscholen

13-04-2017

“De politie was vroeger mijn vijand. Nu hebben ze respect voor me”
Een indrukwekkend verhaal van Moreno

Op de Oostelijke eilanden organiseren Stadsdeel Centrum, Ouder- en Kindteams en DOCK drie voorlichtingsbijeenkomsten over (on)veiligheid in de wijk. Aanleiding is een aantal incidenten en onrust in de buurt. Tijdens de bijeenkomsten vertelt Moreno zijn indrukwekkende levensverhaal. Hoe hij op het ‘slechte pad kwam, waar hij spijt van heeft en vooral, wat hij jongeren nu wil meegeven. Na twaalf jaar gevangenis geeft Moreno door het hele land voorlichting aan leerlingen van groep 8. In Buurtkrant 1018 (april 2017) staat een uitgebreid artikel over dit bijzondere voorbeeldverhaal.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden