Seminar weerbaarheidstrainingen voor kinderen, jongeren en hun ouders geslaagd!

13-04-2017

Dinsdag 12 april hebben 45 beroepskrachten, professionals, collega’s en netwerkpartners tijdens de seminar ‘Psychosociale ontwikkeling en weerbaarheid’ ervaren hoe beweging invloed uitoefent op het functioneren zowel lichamelijk, cognitief, emotioneel en relationeel en hoe de methodiek ‘Ho, tot hier en niet verder…!’ wordt ingezet bij de weerbaarheidstrainingen van DOCK Schiedam.

Na de presentatie van Jooske Kool (methodiek ontwikkelaar) over het belang van het voeden van basisbehoeftes, de werking van het brein en hoe beweging het primitieve brein aanspreekt, gingen de deelnemers zelf aan de slag met bewegingsoefeningen. Het startte wat onwennig, maar naarmate er meer vaart in de oefeningen kwam werd iedereen wat losser. Door middel van spellen en oefeningen ervaarden de deelnemers o.a. hoe het is om probleem- en oplossingsgericht te bewegen.

Aan het einde van de dag gaf collega Colette Devilee een korte presentatie over het aanbod van weerbaarheidstrainingen voor kinderen, jongeren en hun ouders in DOCK Schiedam.

Voor meer informatie over de weerbaarheidstrainingen voor kinderen en jongeren in Schiedam, kun je contact opnemen met Colette Devilee via 06- 14329111 of cdevilee@dock.nl

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden