Succes ‘Volwassen Worden’ te danken aan jongeren zelf

12-04-2017

Stadsdeelvoorzitter Amsterdam Noord nodigt jongeren uit

In Amsterdam Noord neemt alweer een tweede groep jongeren deel aan het bijzondere project ‘Volwassen Worden’. Onlangs heeft de voorzitter van de bestuurscommissie van Amsterdam Noord (Coby van Berkum) de groep jongeren uitgenodigd om een presentatie te geven. Zij vertelden over hun ontwikkeling en de plannen voor de wijk.

Jong en oud, vrijwel niemand kan het ontkennen. Als je jong bent dan ben je vatbaar en beïnvloedbaar voor wat je in jonge levensjaren tegenkomt. We maken als jongere keuzes die van invloed zijn op de rest van ons leven. Met deze insteek is het project ‘Volwassen Worden’ in Amsterdam Noord gestart. Doel van het project is jongeren bewust te maken van hun keuzes. Dit geeft hen inzicht in kiezen tussen het ‘goede’ en ‘slechte’. Zij leren dit door het volgen van verschillende workshops en deelname een empowermentweekend. Bijzonder is dat de jongeren later een rolmodel vervullen voor andere jongeren. Dit brengt het project ‘Volwassen Worden’ tot een succes.

 

Wilt u meer informatie over het project Volwassen Worden? Neem een kijkje op de Facebook-pagina van DOCK Amsterdam Noord. Of bel of mail Duko van Nierop.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden