Kinderen en ouderen in gesprek over de oorlog

21-04-2017

Op donderdag 20 april hebben de kinderen van de De Goede Herderschool Rotterdam, bewoners uit de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek een informatieve middag gehad in het Huis van de Wijk Schiehoven over het eten en drinken in de jaren 1940 – 1945, een initiatief van De Goede Herderschool, Dock Hillegersberg-Schiebroek en Aafje Schiehoven.

Manon Henzen, van Eet!verleden, vertelde over wat men at in de oorlog, er ontstond een leuke en interessante discussie tussen de kinderen, de ouderen en Manon. Ook waren er verschillende gerechtjes klaargemaakt zodat een ieder (weer) kon ervaren hoe het eten smaakte in onze Tweede Wereldoorlogstijd. Gerechtjes die de maag goed vulden en waar veel voedingsstoffen inzitten. Van havermoutkoekjes tot bewerkte bloembolletjes, alles werd geproefd door jong & oud. Niet alles viel in de smaak…….maar als je écht bijna geen eten meer hebt dan eet je dit wel, zei één van de leerlingen.

Ook was de Vereniging Keep Them Rolling aanwezig met allerlei voertuigen uit deze periode. Zo kon je even plaatsnemen in een écht oorlogsvoertuig.

Deze interactieve middag werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit het bewonersinitiatief Hillegersberg-Schiebroek.

D.d. 20 april 2017/ Huis van de Wijk Schiehoven/ Hamakerstraat 77/ Schiebroek.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden