Vrijdag 21 april: Pools eten met zangkoor Rybniczanki

19-04-2017

Poolse vrouwen zingen de sterren van de hemel!

vrijdag 21 april 18u, BUURTCENTRUM DE BOOMSSPIJKER
Rechtboomssloot 52, Amsterdam Nieuwmarktbuurt, met traditionele Poolse ‘babcia-maaltijd’ door de koorleden: 6 euro. Reserveren bij Nemo 020-6817013 babcia@nemoland.nl

Voor de eerste keer komen de Rybniczanki naar Nederland; een Pools vrouwenkoor uit het dorp Rybnica dichtbij het Reuzengebergte, met een repertoire van Poolse volksliedjes, begeleid door 2 accordeons en trom.

Nemoland in het Westerpark organiseert dit tournee van het koor om een stukje authentieke Poolse dorpscultuur te laten zien, dichtbij de vestiging van Nemoland in Polen. Dit vrouweninitiatief is voor het Poolse dorp immens belangrijk en toont de andere (vrouwelijke) kant van Polen die in het westen onbekend is. Daarom komt bij het optreden ook het verhaal van de vrouwen aan bod, de geschiedenis van hun dorp en de positie van vrouwen in het Poolse dorpsleven.

Meer info: Nemoland Westerpark, www.nemoland.nl info@nemoland.nl, 020-6817013

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden