DOCK, meer dan voetbal alleen

15-05-2017

De afgelopen twee maanden hebben in het teken gestaan van twee grote voetbalevenementen. In aanloop naar de evenementen van de Cruijff Foundation en de Danone Nations Cup (Krajicek Foundation) hebben een aantal jongeren uit Kralingen/Crooswijk teams geworven en voorbereidingen getroffen.

Wekelijks hebben de jongeren trainingen georganiseerd voor kinderen van 9 tot 12 jaar om uiteindelijk twee selecties te maken.
De jongerencoaches hebben dit proces begeleid en aangestuurd. Naast het sportieve element werd er ook voortdurend stil gestaan
bij zaken als respect, fairplay en samenwerken. Ook hebben ze tijdens de trainingen en het proces leren omgaan met verlies en
tegenslag.

Op woensdag 26 april  hebben de kinderen van team Crooswijk de finale behaald van de Cruijff stadsfinales. Deze werd helaas verloren. Op woensdag 3 mei werd de Danone Nations Cup gehouden op het sportcomplex van Spartaan ’20. Hier strandden de teams van Kralingen en Crooswijk helaas in de groepsfase.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden