Formulierenbrigade nu ook in Bibliotheek Haarlem Centrum

17-05-2017

De Formulierenbrigade van DOCK werkt op vier locaties in Haarlem. Sinds kort kunt u ook ondersteuning krijgen bij het invullen van formulieren in de Bibliotheek Haarlem Centrum, in de Gasthuisstraat 32.
De vrijwilligers van de Formulierenbrigade zijn iedere maandag van 9.30 tot 17.00 uur in de bibliotheek aanwezig. De Formulierenbrigade werkt op afspraak.

Ondersteuning
Heeft u moeite met het invullen van een formulier of wilt u graag dat er iemand met u meekijkt bij het invullen van een formulier? U kunt bij De Formulierenbrigade terecht met vragen en voor hulp bij het invullen van formulieren, zoals de formulieren voor het aanvragen van een uitkering, toeslagen, kwijtschelding van belastingen en belastingaangifte.

De Formulierenbrigade weet de weg in allerlei voorzieningen en regelingen waar u mogelijk voor in aanmerking komt, bijvoorbeeld als u een minimuminkomen heeft of chronisch ziek bent. De deskundige vrijwilligers kunnen u helpen met het doen van een inkomenscheck. Zij gaan samen met u na op welke regelingen u recht heeft en of u bijvoorbeeld niet te veel of te weinig toeslagen ontvangt. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

De vrijwilligers van de Formulierenbrigade worden in hun werk ondersteund door de Sociaal Raadslieden van DOCK.

Afspraak
Wilt u gebruik maken van de ondersteuning van de Formulierenbrigade van DOCK? Voor het maken van een afspraak met de Formulierenbrigade neemt u contact op met het Sociaal Wijkteam in uw buurt. https://www.sociaalwijkteamhaarlem.nl/locaties/

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden