Geslaagde netwerkborrel samenwerkingspartners

18-05-2017

Op dinsdag 9 mei vond in Huis van de wijk het Claverhuis de eerste DOCK Netwerkborrel in Amsterdam Centrum plaats. De gebiedsteams West, Oost en Stadshart hadden voor deze gelegenheid alle partners (CentraM, Sciandri, de Regenbooggroep en Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael) uitgenodigd. Zo’n 50 mensen bezochten deze eerste netwerkbijeenkomst.

Alle aanwezigen hebben gedurende deze middag nader kennis met elkaar gemaakt. Daarnaast namen alle partners deel aan een quiz om hun kennis van de buurt en het werkveld te ‘testen’. De winnaars kregen een goodiebag met o.a. DOCK-gadgets. De verliezers gingen uiteraard niet met lege handen naar huis. Zij kregen een maaltijdbon geldig in een van de drie buurtrestaurants. Met deze prijs leren zij gelijk de buurt beter kennen.

De bijeenkomst zorgt ervoor dat men beter inzicht krijgt in elkaars werk. Nadere kennismaking maakt het samenwerken makkelijker. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij projecten die betrokkenen gezamenlijk willen organiseren, maar ook bij actuele maatschappelijke vraagstukken. In de loop van het jaar zal eenmaal per kwartaal een vergelijkbare netwerkborrel plaatsvinden.

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden