Jong ontmoet oud tijdens de Dodenherdenking

11-05-2017

Veel ouderen hoor je weleens zeggen dat jongeren vandaag de dag niet meer geïnteresseerd zijn in Dodenherdenking. Tijdens de Dodenherdenking van dit jaar bleek dat dit niet altijd het geval is. Zo’n vijftien jongeren uit Kralingen-West en De Esch brachten een bezoek aan seniorenflat Mazesteyn, waar zij onder het genot van een kopje soep en een broodje luisterden naar een aantal bewoners die verhalen vertelden over de oorlog. Zo werd er verteld over hoe er na spertijd stiekem dansles werd gevolgd, en over een wandeling van Rotterdam naar Almelo. Natuurlijk riep dit bij de jongeren vragen op. “Had u dan geen pijn in uw voeten na dat eind lopen?’ Na het verhalen vertellen is de ceremonie rond Dodenherdenking bijgewoond, waarbij door een aantal jongeren een zelfgeschreven gedicht is voorgedragen. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie en thee in het Pompgebouw. Al met al was dit voor zowel jong als oud een leerzaam en geslaagd evenement.

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden