Leerlingen Willebrordusschool verrast

02-05-2017
 Een selfie met Warner Hahn.

Wie droomt er niet van om met een profvoetballer op de foto te gaan? Leerlingen van de Sint Willebrordusschool in Schiedam-Zuid  kregen de verrassing van hun leven. Omdat ze tijdens de trainingen van jongerenwerker Ismail Celen van DOCK zo goed hun best hadden gedaan, kregen ze bezoek van Excelsior-doelman Warner Hahn.

Leerlingen van de Sint Willibrordusschool en Het Kleurrijk krijgen sinds anderhalf jaar extra les vanuit het jongerenwerk. In vergelijking met hun leeftijdsgenoten hebben ze die speciale aandacht hard nodig. Onderdeel van de training zijn sportlessen waar de leerlingen leren om respectvol met elkaar om te gaan. “In de sportzaal leren ze dingen die ze ook op school, op straat en ook thuis nodig hebben”, zegt Celen.

Bezoek
Celen, in zijn vrije tijd ook nog actief voetballer, beloofde de leerlingen als ze zich een jaar lang positief zouden ontwikkelen, er een speler van Feijenoord op bezoek zou komen. Dat gebeurde. Warner Hahn kwam naar de leerlingen toe. Hahn is keeper van Excelsior, maar staat wel onder contract bij Feyenoord dat de doelman heeft verhuurd aan de club uit Kralingen.  “De kinderen vonden het echt fantastisch”, kijkt Celen terug op de geslaagde middag.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden