Leren werken met het zakgeldproject

04-05-2017

In Feijenoord is in mei een pilot van het zakgeldproject voor jongeren uit de wijken Feijenoord en Vreewijk gestart. In het zakgeldproject leren jongeren wat werken is. Tegelijkertijd startte in  de Landbouwbuurt in Vreewijk het project: Eerste Hulp Bij Achtertuintjes (EHBA). In het EHBA-project gaan zakgeldjongeren samen met leermeester ‘Tuindokter Gerrit’ aan de slag in tuinen van bewoners.

Extra zakgeld verdienen
Tijdens het zakgeldproject leren jongeren van 12 tot 15 jaar hoe het is om te werken. Zo krijgen de jongeren eerst een sollicitatiegesprek en openen ze bij de start een eigen bankrekening. Vervolgens gaan ze aan de slag bij non-profit organisaties zoals sportverenigingen, speeltuinen, kinderboerderijen enz. Hiermee verdienen de jongeren €2,75 per uur. Ze worden begeleid door jongerencoaches die ook intensief contact onderhouden met de werkgevers. Tijdens het project krijgen de jongeren een sollicitatietraining en een training ‘omgaan met geld’.

Praktijkles in de achtertuin
In het project ‘Eerste Hulp Bij Achtertuintjes (EHBA’) geeft Tuindokter Gerrit advies aan bewoners van de Landbouwbuurt over het opknappen van hun tuin. Daarna gaan de jongeren onder begeleiding van de tuindokter aan het werk. In dit traject leren jongeren tuinieren en krijgen ze praktijkles over planten en bloemen, terwijl de wijk ondertussen letterlijk en figuurlijk opbloeit. De jongeren volgen ook het zakgeldproject. EHBA is een samenwerking tussen Freehouse en DOCK en wordt ondersteund door de gemeente Rotterdam, Havensteder en het Platform Vreewijk.

Wil jij aan de slag?
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Woon je in Feijenoord of Vreewijk? En wil je in de toekomst meedoen met het zakgeldproject (12 tot 15 jaar) of het EHBA-project (12 tot 18 jaar)? Meld je dan aan bij: Bart van Bokhoven. Woont u in de Landbouwbuurt, heeft u een tuin en wilt u graag advies en of hulp bij het onderhoud? Mail dan naar landbouwbuurt@freehouse.nl of laat uw gegevens achter op de Disselstraat 10.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden