Nieuwsbrief sociaal wijkteams Amsterdam Centrum: verborgen armoede in de Nieuwmarktbuurt

16-05-2017

Het ziet er misschien niet zo uit, maar er is wel degelijk sprake van verborgen armoede in de Nieuwmarktbuurt. Dat concluderen Dian Mekkes, sociaal werker Oostelijke Binnenstad bij CentraM en Carolien Marsman, gebiedscoördinator Stadshart bij DOCK, naar aanleiding van een kwalitatief onderzoek dat zij uitvoerden in de wijk. “Vrijwel alle bewoners binnen de risicogroepen die wij hierover spraken, gaven aan moeilijk rond te kunnen komen.”

Voor de rest van de Nieuwsbrief zie: http://mailchi.mp/47ea83a6fd47/nieuwsbrief-sociaal-wijkteams-amsterdam-centrum-mei-2017?e=be24b4e5e3

 

 

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden