Zeer druk bezochte vrijheidsmaaltijd in de Boomsspijker

16-05-2017

Daklozen te eten op 5 mei 

Vrijdag 5 mei was het Bevrijdingsdag in heel Nederland en ook in de Boomsspijker. Samen met het Amsterdams 4 en 5 mei comité en het Daklozen Aktie Komitee Amsterdam (DAK) organiseerde de Boomsspijker een daklozen vrijheidsmaaltijd.

Voor de zesde keer vond de vrijheidsmaaltijd plaats en we ontvingen deze keer zeker 60 daklozen in de Boomsspijker met levende muziek, eten en drinken. Schrijfster Yvonne Kroonenberg en Paul Willemse van het DAK verrichten e openingshandeling en een Surinaamse familie had de catering verzorgd met lekkere nasi, bami, kippenpootjes, salade en zelfgemaakte sambal en zuur. Albert Heijn op de Jodenbreestraat sponsorde toetjes en fruit, en nog blikjes drinken en snacks voor onderweg. Het jazz trio de ‘Ten strings’, de Kroepoek jazz band en het daklozenkoor van de diaconie, de Straatklinkers, verzorgden de muzikale optredens. De aanwezigen tekenden ook een grote kaart voor de zieke burgemeester Eberhard van der Laan.

Met behulp van een flinke groep vrijwilligers is de dag goed verlopen en de Boomsspijker schoon en netjes achtergelaten.
Volgend jaar weer? Als het aan de Boomsspijker ligt wel.

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden