Update Tunnelvisie Reel-Tussen de Bogen 16

19-06-2017

Nadat we in januari het nieuwe jaar actief zijn begonnen met het onder loep nemen van Activiteitencentrum Reel en de naastgelegen tunnel (project Tunnelvisie) is er een en ander gebeurd. Bij deze volgt een korte update:
De wensen voor een meer open en toegankelijkere entree, waarbij de professionals meer zichtbaar zijn, worden ook door de professionals en verschillende gebruikers gedeeld. Om dit te realiseren zijn we op dit moment aan het kijken welke mogelijk aanpassingen en verbouwingen gedaan moeten worden. Een architect is nu bezig met meerdere ontwerpen, waarin vooral wordt gekeken naar een kantoor/receptie bij de entree, meer licht, meer zicht van buitenaf en meer ruimte gevoel in de hal. De ontwerpen zullen in overleg met de eigenaar van het pand ter goedkeuring besproken worden, waarna we vervolgens graag  met de gebruikers, bezoekers en bewoners in gesprek gaan over het beste ontwerp.
Naast de entree is ook de tunnel en delen van het plein aan de voorkant volgens veel bewoners, aan verbetering toe. Er zijn inmiddels een hoop opknap en opruimsessies geweest met behulp van bewoners, vrijwilligers en zakgeldjongeren. Zo zijn de plantenbakken opgeknapt, de bankjes zijn gelakt, er is flink schoongemaakt en opgeruimd en de weggeefkast is verplaatst. Tevens zijn er gesprekken geweest met de gemeente over wat zij kunnen betekenen bij verbeterpunten. Zij zijn nu aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om de container en de fietsnetten voor de deer van Reel te verplaatsen. Ook zal DOCK met de gemeente en pro-rail in gesprek over de ideeën die de bewoners hebben over het opknappen van de tunnel.
Over beide ontwikkelingen houden wij u graag op de hoogte, in de tussentijd zijn ideeën en suggesties altijd welkom!

meer indformatie ook: facebook.nl/Claverhuis

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden