Huisbezoeken 75+

20-07-2017

Huisbezoeken bij 75+ers

In de afgelopen maanden hebben medewerkers, stagiaires en vrijwilligers van DOCK en Lelie Zorggroep huisbezoeken afgelegd bij 75-plussers in verschillende wijken in Kralingen-Crooswijk. De collega’s gingen langs voor een praatje en om informatie te geven. Ook lag de focus op wat DOCK, Lelie Zorggroep en onze partnerorganisaties (Aafje, Middin, Vrijwilligerswinkel en het SOL ouderenmaatschappelijk werk) voor de bewoners kon betekenen.

Bij een aantal 75+ers hebben we na het eerste bezoek nog een tweede bezoek afgelegd, om advies te geven over vragen die in het eerste gesprek naar boven kwamen. Een tweede bezoek vond plaats om door te praten over bepaalde onderwerpen zoals het sociale netwerk of het eenzaamheidsgevoel, behoeften aan activiteiten of een maatje.

Het komende halfjaar gaat DOCK alle 75-plussers opnieuw benaderen om deel te nemen aan een gesprek thuis. Momenteel zijn wij gestart met de bezoeken in de wijk Kralingen-West. De bewoners ontvangen een aankondigingsbrief als wij in de wijk bezoeken gaan afleggen.

 

 

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden