Jongeren maken kennis met politiewerk Amsterdam Nieuw West

05-07-2017

Hoe laat je jongeren op een laagdrempelige, positieve manier kennismaken met de politie? DOCK heeft het antwoord. Afgelopen week ging DOCK samen met een tiental jongeren een kijkje nemen achter de schermen bij de politie in Amsterdam West. Hiermee wil DOCK bijdragen aan het ontwikkelen van een positief beeld ten opzichte van de Amsterdamse politie. De jongeren uit Amsterdam Nieuw West kregen de ruimte om vragen stellen en andersom. Een interactieve avond waarbij beide groepen veel van elkaar geleerd hebben.

 

Vraag en antwoord sessie met MohsinZoulikha en Houcine op het politiebureau AAplein

Geplaatst door DOCK Amsterdam Nieuw-West op maandag 3 juli 2017

 

Wijkagenten Moshin, Houcine en Zouiikha pikten de jongeren op in een politiebusje. De jongeren werden gedirigeerd naar een vergaderruimte waar vervolgens dieper werd ingegaan op wat politiewerk nou eigenlijk is. Vragen als hoe word je politieagent, wat heb je daarvoor nodig en wanneer krijg je een streepje op je outfit? passeerden de revue. De dag werd afgesloten met een rondleiding door het politiebureau. De jongeren kregen uitleg over hoe je aangifte moet doen, wat er gebeurt in de meldkamer en ze kregen een kijkje in de opslag waar in beslag genomen spullen bewaard worden. Spannend! Einde van de avond zijn de wijkagenten bij DOCK samen met de jongeren blijven eten om de dag gezellig af te sluiten.

Of DOCK vaker met de jongeren langs de politie gaat? Ja zeker. Er is veel interesse vanuit jongeren in Slotermeer die graag eens op het politiebureau willen kijken. Deze editie was voor jongeren onder de 16, er komt nog een vervolg voor jongeren boven de 16 jaar. DOCK Nieuw West neemt veel initiatief om jongeren op positieve manier in Slotermeer in contact te brengen met de politie. Komend weekend wordt er een Suikerfeestbarbecue georganiseerd waar zowel jongeren als politieagenten voor uitgenodigd zijn.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden