Open Rotterdam bij het Wijkbedrijf Lage Land

21-07-2017

Stap voor stap krijgt het Wijkbedrijf Lage Land steeds meer vorm. Op dit moment wordt hard gewerkt aan inrichting en bouw van de netwerklounge, het kloppend hart van het wijkbedrijf Lage Land. Met een balie, een werktafel en gezellige bankjes krijgt de Ridderhof (de aanbouw van De Burcht) er een gezellige plek bij. Een plek voor mensen uit het Lage Land willen ondernemen en die verder willen. Een plek waar zorg, welzijn en ondernemerschap samenkomen. Een plek waar zorgen omgezet worden in plannen.

Open Rotterdam

Voor de inrichting van de Netwerklounge is samengewerkt met onder meer Pameijer. Een samenwerking die past in de visie van het Wijkbedrijf.  Zo zijn de plantenbakken en de balie gemaakt bij Pameijer KLUS en WERK, zoals mooi te zien is op de volgende reportage van Open Rotterdam. http://www.openrotterdam.nl/eerste-thuishonk-van-wijkbedrijf-lage-land-in-de-burcht/nieuws/item?982404. Aan publiciteit heeft het Wijkbedrijf niet te klagen. Want ook de Laaglandse Courant besteed regelmatig aandacht aan het Wijkbedrijf. Zoals in dit artikel

De eerste contouren van de Netwerk Lounge van het Wijkbedrijf Lage Land (foto: Rolf de Jong)

Nog lang niet klaar

De inrichting van de netwerklounge zal nog verder worden uitgebreid, bijvoorbeeld met een vitrinekast. Ondernemers kunnen daarin hun producten laten zien. Ook zal een folderkast worden aangeschaft, zodat er informatie kan worden uitgedeeld over wat er in de buurt te doen of te beleven valt. Uitjes, workshops en evenementen kunnen zo onder de aandacht van de bewoners van het Lage Land worden gebracht.

Ondernemers die hun producten willen laten zien of een folder willen uitstallen kunnen contact opnemen met het wijkbedrijf via http://wijkbedrijflageland.nl/over-ons/. Buurtbewoners met een ondernemend idee kunnen natuurlijk ook al bij het wijkbedrijf terecht met hun plannen. De uiteindelijke en officiële openingsdatum staat gepland voor begin september 2017.

Het Wijkbedrijf is een initiatief van DOCK, Buurtwerk, Lelie Zorggroep en Middin. René Hoeflaak is namens DOCK projectleider voor de start en uitrol van het Wijkbedrijf.

Bewoners, cliënten en vrijwilligers van Pameijer klussen voor het Wijkbedrijf (foto: René Hoeflaak)

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden