WK Pootjebaden 2017

21-07-2017

Het is misschien wel de meest ontspannen wedstrijd ter wereld. Het WK Pootjebaden streek afgelopen week voor het eerst neer in Amsterdam Noord. Bij het Pierenbadje Plejadenplein oefenden woensdagmiddag diverse deelnemers voor de echte wedstrijd die later op de dag gepland stond. Tijdens het WK wordt geprobeerd om het huidige record van ruim duizend deelnemers te verbreken. Gaat dit wel passen in het pierenbadje?

Een succesvolle, drukbezochte dag
Iedereen had er ontzettend veel zin in, ondanks de kans op hevige buien. Het WK Pootjebaden startte al vroeg in de ochtend. Vanaf 08:00 werden de eerste verkoopkraampjes opgetuigd. Rond 13:00 begonnen de kinderactiviteiten, met o.a. een groot luchtkussen. Rond 14:30 gaf acteur Peter Faber een prachtige openingsspeech. In de middag waren er optredens met dansshows van kinderen en konden de bezoekers genieten van diverse versnaperingen.

De recordpoging
Om 17.00 uur klonk het startschot, waarna tien minuten later de klokken van de naastgelegen kerk de recordpoging uitluidden. Tobbes, emmers en het pierenbadje zaten vol met spartelende voeten. Ruim 600 mensen waren aanwezig om deel te nemen aan het record, wat helaas niet verbroken is. ‘Helaas niet genoeg voor het wereldrecord, maar ja, we hadden dan ook te maken met code geel’, aldus initiatiefneemster en buurtbewoner Christina Grootveld. Maar niet getreurd, volgend jaar gaan ze het in Amsterdam Noord gewoon nog een keer proberen!

Het mooie en unieke aan het WK Pootjebaden is dat de hele dag georganiseerd is door buurtbewoners en vrijwilligers van De Evenaar. Ze hebben er samen alles aan gedaan om er een bijzondere dag van te maken. Jong en oud kwamen samen om te genieten van dit bijzondere initiatief en kwamen weer met elkaar in contact, iets wat niet vanzelfsprekend is voor iedere buurtbewoner.

Om mee te doen aan de recordpoging konden deelnemers voor 1 euro een polsbandje kopen. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan de Hersenstichting. 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden