Banne Bruist HipHopSchool #3

18-08-2017

In de loop van het traject merkte ik dat dromen goals werden en plannen evolueerde naar acties.

De Banne Bruist HipHopSchool heeft inmiddels drie bijeenkomsten gehad. Jong talent komt in contact met artiesten die in het vak zitten en alle mensen die daaromheen weer belangrijk zijn. Wekelijks wordt er geleerd, gelachen en muziek gemaakt.

Na Adje Donnie (workshop 1) en Appa (workshop 2) kwam dinsdag 15 augustus Ton van der Werf praten over alles rondom management en wat als jij jouw eigen manager wilt zijn. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe zorg je ervoor dat je nummer op Spotify komt?

Jakob Oudhof, een van de deelnemers, zette zijn ervaringen betreffende de HipHopSchool op papier:

“Sinds ik ben begonnen met Hiphop, iets meer dan een jaar geleden, is het al snel van een hobby naar een lifestyle veranderd. Ik heb altijd een boekje bij me om in te schrijven, wat nu al zo vol is met ideeën en teksten dat mijn eigen album al snel onderweg is. Alleen dat is dus waar het lastig wordt. Want er zit meer aan Hiphop en het leven van een artiest dan alleen muziek maken. Vooral in het begin van mijn carrière, omdat alles nieuw voor mij was. Nu ik de workshops volg van de HipHopSchool, waar ik industry professionals en andere artiesten spreek, heb ik zo een goed beeld gekregen van de scene, dat het mij alleen maar heeft gemotiveerd om harder te gaan.


De eerste workshop kwam Adje (de enige echte) langs om te vertellen hoe je als artiest authentiek kan zijn. Daarna volgde Appa die een masterclass kwam geven over hoe je alles uit je optreden kan halen wanneer je op een stage staat. De laatste workshop kwam Ton van der Werf, een artiestenmanager, langs om te vertellen over de business kant van muziek namelijk; Hoe je je nummers op Spotify krijgt. Hoe je op de radio komt en de verdiensten daaraan etcetera.
In de loop van het traject merkte ik dat dromen goals werden en plannen evolueerde naar acties. Ik ben erg benieuwd wat ik de komende weken nog kan leren als voorbereiding op het festival Banne Bruist. Breng iedereen die van Hiphop houdt! Dan regelen wij de rest.”

Alle college’s van de artiesten, managers en labels worden vastgelegd op beeld. Deze zijn te vinden op YouTube. De Banne Bruist HipHopSchool is een project van DOCK in samenwerking met de A’DAM Music School

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden