De HipHopSchool van RowShay en Devlaux

25-08-2017
De vierde HipHopSchool ter voorbereiding aan Banne Bruist 2017 werd gegeven door Leeroy, onderdeel van Zwart Licht. Na Adje, Appa en Ton van der Werf, mocht hij zijn ervaringen delen met de aanwezige talenten. Roché Vreden en Angelo Anches, beter betekend als RowShay & Devlaux, delen hun ervaring van deze workshop en de afgelopen periode.
Devlaux: “Tijdens de workshop heb ik veel dingen geleerd zoals de technieken van optredens, de promotiezaken tot aan het mixen van je tunes. Ik heb geleerd dat niet alles gaat om jouw muziek, maar ook om hoe goed jij jouw muziek promoot en verkoopt aan jouw publiek. Als een beginnend artiest is het belangrijk om ook veel gemixte en gemasterde tunes uit te brengen, zodat mensen je kwaliteiten nog beter horen. Zo heb je verschillende opleidingen die je kunnen stimuleren als artiest, muzikant of manager. Het was een hele leuke, leerzame, eerlijke en toffe workshop!”

Devlaux
RowShay: “De HipHopSchool begon voor mij als een bepaalde workshop dat uitgroeide tot een nieuwe lading lessen en inspiratie voor mijn muziek.
Het begon bij mij echt als iets dat je altijd al in je hoofd had, maar nooit echt durfde. Ik was altijd al een rustige jongen en als ik solo op een nummer sta ga ik veel rustiger dan wanneer ik met Angelo (Devlaux) muziek maak. Zijn vibe motiveert mij altijd al om wat meer ’out of the box’ te denken en het op een manier te bekijken van: “Je hoeft niet perse op deze manier Hip-Hop te maken” of “het hoeft niet altijd met een overdreven structuur”.

De HipHopSchool begon voor mij als een bepaalde workshop dat uitgroeide tot een nieuwe lading lessen en inspiratie voor mijn muziek.

Leeroy (Zwart Licht) en RowShay luisteren naar hun song.
En dat kwam nog meer aan het woord bij deze workshops. Dat er gewoon geen regels zijn en dat het nooit raar is op welke manier je het schrijft, maar dat de vibes belangrijk zijn. En natuurlijk dat als je serieus van je hobby een beroep wilt maken de business kant ook erg belangrijk is, en er veel meer komt kijken bij een “lied”.”
Devlaux: “Elke artiest heeft me tot nu alleen maar geïnspireerd om harder te pushen, meer muziek te maken en mn prestaties te verbeteren. Toch merk je in elke artiest individueel verschil en daarvan kon ik heel erg veel van genieten. Dat motiveerde me om als duo nog unieker te zijn. Om nog meer van ‘ons’ in onze muziek te laten zien. Stand out, is wat ik eigenlijk in mn hoofd heb blijven hangen. En natuurlijk heb ik ook veel geleerd van de geldkanten/zaken van de muziek wereld.

Dat motiveerde me om als duo nog unieker te zijn. Om nog meer van ‘ons’ in onze muziek te laten zien.

Nog steeds is het voor mij heel erg duidelijk dat ik een artiest wil worden. Dankzij deze workshops ga ik me nog meer richten op het promoten, mixen en masteren en het verkopen van mijn muziek.
RowShay: “Het is niet echt dat ik mij meer verheugde op de één dan op de ander. Nou, natuurlijk wel de namen die ik ken maar elke week was het weer een nieuw stukje van de volledige taart voor mij, want zulke informatie geven ze ook niet altijd in interviews. Hierdoor waren mijn oren volledig open en elke week na de HipHopSchool hadden Angelo en ik het erover. Persoonlijk vind ik deze workshop iets waar ik totaal spijt van zou hebben als ik er niet was geweest.”
Alle college’s van de artiesten, managers en labels worden vastgelegd op beeld. Deze zijn te vinden op YouTube. De HipHopSchool van Leeroy kun je vinden door hier te klikken. De Banne Bruist HipHopSchool is een project van DOCK in samenwerking met de A’DAM Music School

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden