Jongeren uit Amsterdam Noord organiseren Banne Bruist

07-08-2017

In maart van dit jaar is de jongerenproductiegroep van het jongerenwerk van DOCK al begonnen met de voorbereidingen van het zomerfestival Banne Bruist. Dit jaar een extra speciale editie, want Banne Bruist bestaat al 20 jaar. Op zondag 10 september is het zover. Op het Parlevinkerplein in Amsterdam Noord is er tussen 12.00 en 19.00 uur een speciaal jongerenpodium met upcoming artiesten uit de buurt, leuke activiteiten, een sfeerbeheerteam en het ontbreekt ook niet aan grote namen.

Hiphop School
De afgelopen maanden hebben de jongeren Cerezo, Angelika, Iness, Roently en Iyanla onder begeleiding van de jongerenwerkers alle kneepjes van het vak geleerd en er voor gezorgd dat het jongerenpodium van A tot Z geregeld is. Zo waren zij verantwoordelijk voor het creëren van een gevarieerd programma en de selectie van de artiesten.

Het is de productiegroep gelukt om twee grote artiesten te regelen, wie dat zijn blijft nog even geheim. Daarnaast is het podium voor upcoming talent uit de buurt. Banne Bruist is een populair event in Amsterdam Noord en er kwamen dan ook heel veel aanmeldingen binnen. Hieruit zijn vijftien acts overgebleven. In totaal gaan vijftig a zestig deelnemers de komende weken ter voorbereiding deelnemen aan een speciale ‘Hiphop School’ van zes bijeenkomsten. Hier worden zij door bekende artiesten getraind tijdens een uur durend college. Onderwerpen die behandeld worden zijn bijvoorbeeld: van de straat naar de top, de manier waarop je met social media en fans omgaat, groepsdynamiek en stageperformance.

De dag zelf
Het programma is rond en nu is het aftellen tot de grote dag. Rick en Joppe zorgen ervoor dat de techniek in orde zal zijn. Zij waren een aantal jaar geleden actief in jongerencentrum de Valk en hebben daar alles geleerd over de techniek die komt kijken bij events als deze. Zij hebben er uiteindelijk zelfs hun opleiding in gevolgd en werk in gevonden. Aan alles is gedacht. De dag zal vooral een succes zijn als de sfeer goed is. Hiervoor is een groot team van ongeveer twintig jongeren uit de buurt aangesteld om er voor te zorgen dat politie en beveiliging niet hoeft in te grijpen. Kortom, een zelf georganiseerd festival waarin de liefde voor de hiphop muziek centraal staat.

Bent je geïnteresseerd in dit event of heb je vragen? Neem contact op met één van onze jongerenwerkers Renee Daniels of Duko van Nierop.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden