Opening Huis van de Wijk De Nieuwe Branding

28-08-2017

Op woensdag 6 september 2017 is de officiële opening van Huis van de Wijk De Nieuwe Branding. Tijdens deze feestelijke middag kunnen bewoners het nieuwe pand bezichtigen, meedoen aan diverse activiteiten en genieten van een hapje en een drankje. De Nieuwe Branding is de afgelopen tijd verbouwd en opnieuw ingericht en wordt nu geopend als Huis van de Wijk: dé ontmoetingsplek voor en door bewoners van Crooswijk en Rubroek. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

Programma woensdag 6 september 2017 (Isaäc Hubertstraat 153, Rotterdam)

12.45 uur Inloop
13.00 uur Welkom & opening door Rens van Overdam, voorzitter van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en wethouder Hugo de Jonge
13.30 uur Start programma: informatiemarkt (organisaties stellen zich voor), aftrap meidenactiviteiten, schminken, bootcamp, haken & breien, workshop ‘Groene vingers’, computerles, zumba & salsa, springkussen en smoothies & ijs
16.00 uur Afsluiting door Ella ter Kuile (seniorenraad) met een hapje en een drankje
17.00 uur Einde

 

Heeft u ideeën voor nieuwe activiteiten?
De Nieuwe Branding is er voor en door bewoners. Dit betekent dat ideeën voor nieuwe activiteiten altijd welkom zijn en dat er ook ruimte is om zelf activiteiten te organiseren. Heeft u een idee? Neem dan contact op met Ruud Verheul.

Wilt u meer informatie over maatschappelijke organisaties in de wijk? Kom dan langs bij de servicebalie in De Nieuwe Branding. De servicebalie is op werkdagen geopend van 9.00 uur – 16.00 uur en telefonisch bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 010 – 41 153 58.

Een complete metamorfose
De Nieuwe Branding onderging de afgelopen tijd een grondige renovatie. Dit was nodig door achterstallig onderhoud en om ruimte te kunnen bieden aan de diverse activiteiten. Ook het interieur van De Nieuwe Branding is flink opgeknapt. Naast een nieuwe keuken, bar en balie, beschikken alle activiteitenruimtes nu over nieuw meubilair. De verbouwing van het Huis van de Wijk is voor een belangrijk deel gefinancierd door de gemeente Rotterdam. Daarnaast vroeg DOCK namens de bewoners bij diverse fondsen bijdragen aan. Onder andere het Oranjefonds en het Sint Laurensfonds uit Rotterdam hebben hieraan grote bijdragen geleverd. Ook de voormalige Vereniging van Eigenaren van de Branding deed een duit in het zakje. Naast vakmensen hebben leerlingen van het Albeda college en vrijwilligers van DOCK geholpen om de verbouwing tot een succes te maken.

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden