Boodschappenbus wint Participatieprijs Haarlem 2017

28-09-2017

Kijk ze daar eens staan, met een grote bos bloemen en een waardecheque. De deelnemers van de Boodschappenbus stonden gisteravond stralend op het podium. Op het ‘Uitblinkersfestival’ voor vrijwilligers reikte de Participatieraad Haarlem dit jaar voor de vierde keer de Participatieprijs uit. En de winnaar is… de Boodschappenbus!

Samen met SIG
De Participatieprijs Haarlem is een aanmoedigingsprijs. Deze prijs gaat naar het meest aansprekende project of initiatief in de stad, dat ‘structureel en op vernieuwende wijze’ kwetsbare Haarlemse burgers helpt bij hun integratie en participatie in de samenleving. Voorwaarde is ook dat het project door andere organisaties kan worden uitgevoerd. Dat geldt allemaal voor de Boodschappenbus, een project van DOCK Haarlem en de SIG, een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking.

Vervoer, hulp en koffie
De Boodschappenbus is onderdeel van De Buurtwinkel Marsmanplein, een kleinschalig diensten- en activiteitencentrum in Haarlem-Noord van SIG en DOCK samen. De bus, die eerder dit jaar is gaan rijden, is bedoeld voor (oudere) wijkbewoners die niet meer zelfstandig voor hun boodschappen naar het Winkelcentrum Marsmanplein kunnen.
Cliënten van de dagbesteding van SIG helpen de wijkbewoners bij het vervoer, het boodschappen doen en het sjouwen van de boodschappentassen. Na afloop van het winkelen drinken ze samen koffie in de buurtwinkel. Daarna rijdt de boodschappenbus de wijkbewoners met hun boodschappen weer naar huis en helpen de deelnemers van SIG zo nodig bij het uitpakken van de tassen.

Uitbreiding
Behalve de eer ontvangen we het prachtige bedrag van € 1.500. Dat komt goed uit. Want samen met SIG hebben we al plannen om de Boodschappenbus vaker te laten rijden. In ieder geval gaan we van één naar twee ochtenden. En als het aan ons ligt, dan gaat de bus door heel Haarlem rijden.

Meer weten over de Boodschappenbus? Interesse om chauffeur te worden? Bel  of mail Irma Hoorn, projectleider.


Melvin (deelnemer SIG) aan het werk (foto SIG)

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden