Chillen, kletsen en dansen in de nieuwe Meidenlounge

21-09-2017

Donderdag 14 september werd de nieuwe Meidenlounge in de Witte Boei officieel geopend. Lid dagelijks bestuur stadsdeel Centrum Roeland Rengelink kwam de nieuwe locatie bezichtigingen. Roze ballonnen, heerlijke gezonde snacks, knutselmateriaal, een fotohoek, buurtbewoners, jongens en meiden en vrolijke DOCK collega’s zorgen voor een gezellige donderdagmiddag.

 

“De Meidenlounge is een veilige plek voor meiden hier in de buurt om te chillen, leuke activiteiten te doen en om gezellig te kletsen. Ze kunnen hier terecht om te knutselen, te schilderen, te dansen of te make-uppen”, vertelt jongerenwerker Marlène. “We werken vraaggericht, hierdoor slaan onze activiteiten goed aan bij de doelgroep. Meiden tussen de 10 en 15 jaar zijn hier elke donderdagmiddag na schooltijd van harte welkom. Belangrijke levensthema`s voor deze specifieke leeftijd kunnen we op een informele manier met elkaar bespreekbaar maken, met als doel de sociale ontwikkeling van de meiden te stimuleren.”

Wat de aanwezige meiden van de lounge vinden? “We komen vaak naar de activiteiten van DOCK. Het is er gezellig en na schooltijd kunnen we hier leuke dingen doen.” Of ze het jammer vinden dat het alleen voor meiden is? “Nee hoor, wij meiden onder elkaar kunnen lekker kletsen. Daar horen geen jongens bij”, vertellen de twee meiden lachend.

Wilt u meer informatie? Loop gerust een keer binnen in de Witte Boei, of bekijk het activiteitenoverzicht van de Witte Boei.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden