Eenzaamheid pak je samen aan

11-09-2017

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich, in meer of mindere mate, alleen. Maar toch hoor je hier niemand over praten. Hoe doorbreken we het taboe op eenzaamheid? Eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Daarom organiseert DOCK in samenwerking met Coalitie Erbij en andere welzijnsorganisaties diverse activiteiten om eenzaamheid bespreekbaar te maken.

In de week van 21 september tot 1 oktober kunnen bewoners van Amsterdam centrum terecht in diverse Huizen van de Buurt. In samenwerking met Centram en Wijkcentrum Jordaan Gouden Reaal organiseren we activiteiten waarbij bewoners met elkaar in contact kunnen komen. Samen eten, samen bewegen, samen spelletjes spelen; we brengen bewoners bij elkaar. Het Claverhuis, De Witte Boei, de Boomsspijker en activiteitencentrum Reel hebben een aangepast programma:

Wilt u meer informatie of deelnemen aan de activiteiten? Neem dan contact op met een van de Huizen van de Buurt in Amsterdam Centrum.

Over Coalitie Erbij
Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, die ieder op eigen wijze een maatschappelijke rol spelen om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. Meer informatie? Bezoek http://www.eenzaam.nl/

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden