Geschiedeniswandeling Prins Alexander

01-09-2017

Na zijn succesvolle en interessante geschiedenislezing van de DOCK/Buurtwerk Zomercampus van 2016 meldde schrijver, verteller en bewoner Wim Heistek van de Historische Vereniging Prins Alexander  zich een jaar later, op 16 augustus jl, wederom bij het DOCK kantoor in Rotterdam Prins Alexander. Dit keer als gids voor de geschiedeniswandeling, onderdeel van de DOCK/Buurtwerk Zomercampus 2017.

Deelnemers aan de geschiedeniswandeling. Wim Heistek uiterst rechts op de foto

 

Na een smakelijk kopje koffie in ontmoetingscentrum Prinsenhof nam Wim zijn –niet piepjonge maar nog altijd zeer fitte- deelnemers in een gemoedelijks sfeer mee naar en langs bijzonder plekken in en rond het Prinsenpark en vertelde hij over memorabele momenten, plekken en wetenswaardigheden over de geschiedenis van de Alexanderpolder.  De deelnemers (een aantal 85+) bleken niet alleen te beschikken over een prima conditie maar ook aan een schat aan Rotterdamse anekdotes uit het midden van de vorige eeuw en ver daarvoor die dan ook naar hartenlust werden uitgewisseld. Kortom, de wandeling bevatte alle ingrediënten voor een geslaagde middag.

De wandeling eindigde bij de natuurtuin Prinsenland, een uniek stukje oerbos aan de rand van het Prinsenpark.

Tussenstop bij het Vierkant eiland tijdens de geschiedeniswandeling (foto: René Hoeflaak)

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden