Koning Willem-Alexander op bezoek in het Claverhuis 

11-09-2017

Afgelopen vrijdag bezocht op uitnodiging van burgemeester Van der Laan koning Willem-Alexander de Amsterdamse Jordaan. Samen spraken ze met bewoners, ondernemers en buurtwerkers over de onderwerpen wonen en werken. Jongerencoach Samir, werkzaam in Amsterdam centrum sprak namens DOCK. 

Samir kreeg de unieke kans om meer over ons werk te vertellen. Na een voorstelronde in het Claverhuis begon de voorzitter van het gesprek direct met vragen stellen. “Namens DOCK heb ik het woord gehad en onze visie en missie kunnen toelichten aan de burgemeester en de koning. Ik heb een paar concrete voorbeelden kunnen noemen van ons werk, zoals de Reel’s kantine.Tijdens Reel’s Kantine kookt een vrijwilliger, met hulp van kinderen, een gezonde maaltijd voor de buurt tegen een kleine vergoeding. Ook het project ‘Cleaning club’, waarin we samen met buurtbewoners de buurt opruimen, heb ik goed kunnen uitlichten. En ik heb kort onze intensieve en effectieve samenwerking met partners en vrijwilligers kunnen uitleggen.”

Bas Uterwijk 2017

 

“Of ik zenuwachtig was? Ja, zeker. Helemaal omdat ik in eerste instantie alleen in gesprek zou gaan met de burgemeester. Dat de koning aanschoof maakte het helemaal een bijzondere ervaring. We wisten dit niet van te voren, vertelt Samir. “Alle aanwezigen waren wel even stil toen koning Willem-Alexander kwam binnenstappen. Het verliep verder ontzettend goed, het was een rustig en ontspannen gesprek. In de avond besefte ik me pas dat ik over mijn passie en werk heb kunnen vertellen tegen de koning. Daar ben ik echt ontzettend trots op. Ik vind het belangrijk dat wij ons werk meer naar buiten brengen en ons werk expliciet zichtbaar maken. De politiek ziet zo dat de subsidie goed wordt besteed en dat er minder bezuinigd moet worden op het welzijnswerk.”

De koning bracht samen met de burgemeester een werkbezoek aan diverse ondernemers en buurtbewoners in de Jordaan. Hij besprak met hen veranderingen in de buurt. Het bezoek is naar aanleiding van ‘Het Thuisgevoel’, waarbij de koning verschillende buurten in het land bezoekt.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden