Gebiedsbeurs voor lokale ondernemers Charlois

03-10-2017

Op donderdag 26 oktober organiseert de gemeente Rotterdam samen met DOCK de 3e editie van de gebiedsbeurs Charlois: het inspiratie- en netwerkevent voor lokale organisaties in Charlois. Het thema dit jaar is ‘zelfredzaamheid’ en het programma zit vol met interessante lezingen, presentaties en workshops. Daarnaast is er uiteraard ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan en om andere professionals uit de wijk te ontmoeten!

Het programma op donderdag 26 oktober

13.30  –  Inloop
13.45  –  Welkom
14.00  –  Het puberbrein en zelfredzaamheid door Dirceu da Silva
14.30  –  Workshop 1 – Werk en Inkomen
15.00  –  Pauze
15.15  –  Weten is nog geen doen, lezing over belang van ‘doenvermogen’ door Anne-Greet Keizer
15.45  –  Workshop 2 – de inhoud van de workshops wordt later bekendgemaakt
16.15  –  Borrel
17.00  –  Einde programma


De locatie

Huis van de Wijk Het Middelpunt
Slinge 250
3085 EX Rotterdam

Het programma

Weten is nog geen doen, lezing over belang van ‘doenvermogen’ door Anne-Greet Keizer
De overheid verwacht van burgers steeds vaker dat ze zelfredzaam zijn op het gebied van gezondheid,  financiën en de arbeidsmarkt. Om aan de eisen van de participatiesamenleving te kunnen voldoen, blijkt dat naast denkvermogen,  ‘doenvermogen’ minstens zo belangrijk is. Drs. A.G Keizer schreef het rapport ‘Weten is nog geen doen, een realistisch perspectief op redzaamheid’ van de Wetenschappelijke raad voor de Regering (WRR). De WRR vraagt met dit rapport aandacht voor het belang van niet-cognitieve vermogens zoals: een doel stellen, in actie komen, volhouden en om kunnen gaan met verleiding en tegenslag.

Het puberbrein en zelfredzaamheid door Dirceu da Silva
Dirceu da Silva is coach, trainer en tweevoudig Nederlands kampioen spreken in het openbaar. Bovendien is hij vader van vijf kinderen. Tijdens de gebiedsbeurs houdt hij een presentatie over het puberbrein en zelfredzaamheid. Wat werkt wel en wat niet.

Workshop 1 – Werk en Inkomen
Hoe krijg je mensen met een langdurige uitkering, sneller klaar en gemotiveerd om aan het werk te gaan? Door ze beter te leren kennen en dichter op de dagelijkse gang van zaken te zitten. In de wijk. Dat is de kern van de pilots Wijkgestuurd Werken en Ontwikkeling Arbeidspotentieel (OAP), de nieuwe wijkgerichte aanpak. Tijdens deze workshop vertellen we meer over de visie vanuit W&I met betrekking tot het thema ‘zelfredzaamheid van de Rotterdammer’.

Op de zeepkist
Naast deze presentaties en de workshops staan er korte voorlichtingen over ontwikkelingen in Charlois op het programma. Heeft u zelf een leuk nieuwtje of bent u op zoek naar die ene vrijwilliger? Klim dan op de zeepkist en plaats uw oproep!

Informatiemarkt Charlois
Op de informatiemarkt tijdens de gebiedsbeurs presenteren verschillende organisaties zich. Er zijn nog een paar informatiestands over. Wilt u hiervan gebruikmaken? Neem dan contact op met Daniëlle Bazen via dbazen@dock.nl.

Aanmelden
Aanmelden voor de gebiedsbeurs kan via charlois@dock.nl

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden