HOE PRODUCEER JE EEN VIDEOCLIP?

19-10-2017

Door Patrick Wattimena en Iness Aznou

Op donderdag 12 oktober kwam muziektelevisiezender XITE langs in De Valk om gratis workshops te geven over het produceren van jouw eigen videoclip. Onderdelen hiervan waren styling, regisseren, acteren en muziek. En wij deden hieraan mee!

Aan het begin van de show hebben alle mensen van Xite zich zelf voorgesteld aan ons, zo wisten wij bij welke persoon we moesten zijn om de workshop te volgen. Ze kwamen langs om verschillende workshops te organiseren voor jongeren door heel Amsterdam. Ze konden zich aan melden via de site van Xite. Zo gaven ze 4 workshops.

  1. Styling, door Suuz Bisschops
  2. Muziek, door Twan van Steenhoven (Big2)
  3. Acteren,  door Nils Verkooijen
  4. Regie, door David Jan-Bronsgeest

 

Styling
Een aantal jongeren uit Amsterdam Noord volgenden de workshop bij Suuz Bisschops. Zij was van de categorie styling en heeft al veel ervaring. Zelf zag ze er ook heel leuk uit! Suus is stylist bij diverse ‘mode’ shoots en videoclips.

Muziek
De muziek workshop werd verzorgd door onze grote vriend Twan a.k.a. Big2 van de Opposites. Natuurlijk kwamen hier veel talentvolle jongeren op af die zelf al goed bezig zijn en/of een duidelijk beeld hebben van hun eigen productie. Allen met een eigen visie. Iedereen kreeg de tijd om vragen te stellen, maar ook om eigen creaties te delen en feedback te ontvangen van Twan. Zelfs na de workshop werden er nog ideeën uitgewisseld, nagesproken en de laatste netwerkcontacten gelegd.

Acteren
Er werd een camera aangesloten op een flatscreen en acteren maar! Om vervolgens tips en tops te krijgen van niemand minder dan Nils Verkooijen, bekend van onder andere New Kids Nitro & Bro’s before Ho’s. Het was lekker luchtig en de tips waren heel bruikbaar. Zo zag je het verschil van een deelnemer die na wat tips, ineens heel gemakkelijk voor camera stond.

Regisseren
Heb jij passie voor film of regie, dan was je aan het goede adres want het werd aangeboden door David Jan-Bronsgeest, ook wel bekend van videoclips van Polska en Chef’s special. Op een hele relaxte en prettige manier werd er uitgelegd wat je allemaal nodig hebt en hoe je dit verwerkt in een stappenplan. Zo kun je binnenkort ook je eigen clip maken.

We hebben een korte compilatie gemaakt van de bijzondere avond! Deze kun je hier bekijken!

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden