Uitreiking 50-dingen boekje Hoogvliet

16-10-2017

 


Op woensdag 11 oktober vond in Hoogvliet de feestelijk uitreiking plaats van het boekje ’50 dingen in de natuur die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’. Het kleurrijke 50-dingen boekje is tot stand gekomen naar een idee van Stichting Buitenmakelaar en vormgegeven door Jesicaas Ontwerp. Siwoh Djojomarto van DOCK/Eigen Koers Hoogvliet, bewoner Hans van Helden en de Gemeente Rotterdam hebben het boekje streekeigen gemaakt.

Het boekje met kaart wordt op basisscholen in Hoogvliet uitgedeeld aan kinderen van groep 3. Jayleigh, leerling van de Zalmplaatschool, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hij tekende namelijk de mascotte van het boek: Karel de Kerkuil.

Zoals de naam al doet vermoeden is het 50-dingen boekje gevuld met 50 dingen waarvan de bedenkers vinden dat ieder ze gedaan moet hebben voordat hij of zij de basisschool verlaat.

Ouders en grootouders hebben mooie herinneringen aan wat zij vroeger buiten in de natuur beleefden: in bomen klimmen, vuurtjes stoken, kastanjes rapen enzovoorts. Doel van het boek is om de kinderen van nu te prikkelen de buitenwereld te ontdekken en hun eigen herinneringen te creëren. Het 50-dingen boekje is streekgericht samengesteld, waardoor (groot)ouders en kinderen ervaren dat de natuur dicht bij huis veel mogelijkheden biedt.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden