Wethouder De Jonge heropent nieuw Arcadia op de fiets

17-10-2017

Afgelopen vrijdag 13 oktober opende de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge op een feestelijke wijze het woongebouw voor ouderen. Samen met Ton de Rond, bestuurder van gebouweigenaar Habion, fietste hij, onder de klanken van ‘Mijn Rotterdam’, de feestzaal binnen. De fietsen zijn opgeknapt in de fietsenwerkplaats in het gebouw. Zo’n tweehonderd enthousiaste bewoners, buurtbewoners, vrijwilligers en andere genodigden waren bij de opening aanwezig.

Arcadia voor buurt en stad
Afgelopen drie jaar is het oorspronkelijke verzorgingshuis omgetoverd tot een prachtig woongebouw waar ouderen zelfstandig, veilig en comfortabel kunnen wonen. Alle 119 appartementen zijn inmiddels verhuurd. In het openingspraatje benadrukte de wethouder het belang van een gebouw en voorziening als Arcadia voor de buurt en de stad Rotterdam. Speciaal woord van dank ging uit naar de voorzitter van bewonersorganisatie 110-Morgen, Jan Pierweijer. Het succes stoelt op een hechte samenwerking tussen de organisaties Habion, Pameijer, Profila Zorg, DOCK, Middin, WoonCompas en Bewonersorganisatie 110-Morgen.

Arcadia is een officieel Huis van de Wijk waar de buren altijd welkom zijn. Wilt u als bewoner een activiteit organiseren? Kom dan lang bij DOCK aan de Apollostraat 213, telefoon 010-7271113.

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden