Internationale Week Zonder Geweld

21-11-2017

Van 20 november tot en met 26 november is het weer Internationale Week Zonder Geweld. Onze jongerenwerkers organiseren daarom deze week voorlichtingen omtrent het thema huiselijk geweld.

In het jongerencentrum Young Mindzz hebben de meiden (12 – 18 jaar) in Geuzenveld een voorlichting gekregen over ‘Huiselijk Geluk’. De voorlichting werd gegeven door dialoogleidster Karima Lakhdar. Een hoge opkomst waar maar liefst 20 meiden/vrouwen aanwezig waren om onder het genot van een hapje en drankje in gesprek te gaan over dit onderwerp. De avond is gestart met het bekijken van een filmpje over huiselijk geweld waarna de meiden verder in gesprek zijn gegaan hierover.

Verder was preventiemedewerker huiselijk geweld Joyce van Rouendal van de gemeente Amsterdam aanwezig tijdens deze bijeenkomst.

Het was een informatieve en leuke avond waar de meiden veel van hebben opgestoken rondom dit thema. Deze voorlichting wordt ook georganiseerd in onze jongerencentra in Slotervaart en Slotermeer.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden