Jaarlijks kerstdiner voor klanten van de voedselbank

29-11-2017

Het is bijna december en dat betekent dat de kerstdagen naderen. Kerst is de tijd van het jaar waarin de meeste mensen massaal de supermarkten afstruinen om lekkernijen in huis te halen voor het kerstdiner. Helaas zien de kerstdagen er niet voor iedereen in Nederland zo uit. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) moest in 2015 ruim 8,8% van de huishoudens in Nederland rondkomen van een inkomen lager dan de inkomensgrens.

Ook in Schiedam leven veel mensen van een laag inkomen. Op dinsdag 19 december organiseren we weer samen met vele vrijwilligers een kerstdiner in de Grote Kerk voor de cliënten van de voedselbank. Een geheel verzorgde avond met kerstmuziek, een heerlijk buffet, warmte en gezelligheid. We willen ervoor zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt en dat ook zij kunnen genieten van een onvergetelijke avond.

Uw hulp maakt het verschil
Om het kerstdiner financieel rond te krijgen bieden wij couverts ter adoptie aan. Voor 25 euro kunt u iemand een geweldige avond bezorgen. Wilt u meedoen aan deze unieke actie dan kunt u contact opnemen met: Hanneke Guijt via kerstdiner@voedselbankschiedam.nl of 0655777806.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden